Wednesday, July 14, 2010

Bertuah ke Si Paul....

PERHATIAN : Artikel nie hanya sekadar hiburan, takde kna-mngena dgn sesiapa yang masih hidup ataupun yg sudah meninggal dunia (sebab ianya hanya seekor binatang) pempercayainya adalah satu perbuatan khurafat.
Setelah sebulan brlangsungnya piala dunia, akhirnye ia melabuhkan tirai setelah Sepanyol dinobatkan sbagai pasukan bola sepak terbaik DUNIA. Piala dunia kali ini dianggap berjaya kerana hampir tak kedengaran sebarang kontroversinya yang jika pada 2006 'Tandukkan Zidane' dan bersifat 'racist' menjadi sebutan peminat bola sepak ketika itu. Atas sebab itulah, nama Paul si sotong kurita menjadi topik hangat ketika ini. Kalo orang yg bernama Paul nie Wan gambarkan sebagai seorang yg botak licin, hmm.. kena la kurita nie kn?? So, sesiapa yang ikut perkembangan piala dunia pastinya kagum dengan ramalan2 tepatnya sehingga ke perlawanan akhir.

Ramalan Paul juga, menjadi panduan dan membawa keuntungan kepada sesetengah kaki loteri. yang dikatakan bernilai jutaan dollar diseluruh dunia, terutamanya pada perlawanan akhir. Walaupun mendapat saingan dari binatang lain spt 'MANI' burung Nuri dari Singapura, tapi tekaan mereka berbeza pada perlawanan akhir yg akhirnya memihak kpd Paul.

brtuahnyer...taun bile agaknye nie ek?? Paul 'HERO' kami!!!....... ni la nasib kaum krabat kO pas world cup... haha

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...