Friday, December 31, 2010

2011 wes tekkoO (sudah tiba)!!

2011 tahun ARNAB, mmg kena dgn wallpaper laptop Wan nih

Hmm, beberapa jam dari sekarang kita akan beralih tahun dari 2010 ke 2011. Nampaknya inilah kali terakhir Wan update blog ni, uhuk3x... YeE, kali TERAKHIR!! bagi tahun 2010 la, huhu.

Rasanya tak lengkap tahun baru kalo kita tak buat 'azam' baru kan. Apa azam Wan agaknya taun baru ni ek?? Wan dah siapkan list lagi & bahagikan kepada Azam Luaran serta Azam Dalaman khas mengikut tenaga keupayaan Wan, huh...
AZAM LUARAN:(sasaran'+ cashflow')
  1. NAK LANGSAIKAN HUTANG - target skarang adalah PTPTN, bleh ke abis taun nih?? tak mustahil tapi at least berkurang ke separuh pon ok. And yg ade utang tu tuntut la weh.
  2. NAK BELI KERETA - ni la salah satu azam yg Wan dah prepaire awal2 lagi sejak 2010. Biar la murah, kecik @ 2'nd hand skali pOn. Sbb Wan dah pikir dalam2, walaupun satu keperluan kreta ni bukan aset tapi adalah LIABILITI(kena ingat tu).
  3. BUAT LOAN ASB - ni pOn dah lama plen, cuma baru taun ni baru nak bertindak. At least pon RM 50k pon OK.
  4. NAK ADE RUMAH SENDIRI - bunyinya cam 'katun' je ekk. mimpi ape?? haha, strategi mesti ade. Memandangkan Wan sendiri pon skrang ni menyewa, kan lebih baik beli rumah sendiri (biar la kecik@ murah tapi strategik) apa salahnya sewakan bilik yg lebih kat member2.

AZAM DALAMAN:(betulakan diri)

  1. NAK JADI PEKERJA YG BAIK - kenapa tak baik ke sblum ni?? bukan tak baik, tapi kurang baik. Yela kalo boleh nk smpai opis sblum kul 8, report submit awal, attendance clear, rajin angkat tepon &bla2.....
  2. LUANG LEBIH MASA DGN FMLY - nak balik kampung seminggu sekali, uhuk2x rindu. Sbab selalunya sbulan skali @ ade hal penting baru balik, wlaupun masa perjalanan tak sampai 2jam. Cuba tuk arrange mase & kurangkan menyebOk.
  3. CONTINUE STUDY - ni yang Wan dok fikir-fikirkan. Bila lagi nk sambung semula belajar, usia makin lama makin tua. Calon terbaik adalah dari OUM & Wan ingatkan nak amik kos manufacturing management memandangkan Wan pun dah berada dlm bidang nih.
  4. LAKUKAN HOBI - Kadang-kadang je dpt pegi memancing.. sesekali nak jugak try hobi baru seperti RC Kite yg popular di Singapore. Nak sangat join kelab nih.
  5. CUCI MATA - Wlaupun kerap ke Singapore tp tu pn atas urusan kerja, teringin gak nk melencong ke Marina Bay, naik atas MBS yg baru siap tuh. Tapi target Wan taun nih nak ke Langkawi tuk LIMA 2011, pameran aeroangkasa & maritim dwi tahunan yg Wan idam2kn tuk pegi sejak kecik lagi.

Okeh setakat nih je la Wan punya azam, sekali baca balik punya panjang da.... Walaupun azam 2010 Wan cuma 70% je tercapai, tapi tak salah tuk kita azamkan suatu yang tinggi kan. Okeys yg Penting Malam Nie Nak Countdown Kat DANGA BAY, jom!!......

SELAMAT TAHUN BARU 2011!!!!

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Alhamdullilah, Azam dah NO.3 tercapai... lebih dari sasaran.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...